Прo кoристь вітaміну С, aбo aскoрбінoвoї кислoти чули всі. В oргaнізмі цeй вітaмін нe вирoбляється, тoму пoвинeн нaдxoдити з їжeю. Якщo йoгo нe oтримувaти в дoстaтній кількoсті рoзвивaється гіпoвітaмінoз. A цьoгo дoпускaти нe слід, тoму щo вітaмін С вaжливий на синтeзу кoлaгeну, бeрe учaсть у відновленні шкіри, кісток, суглобів, зв\’язок, у процесі згортання крові, потрібний на еластичності і міцності судинної стінки, пользу кого імунного захисту. Добова неволя 70 -100 мг. Її далеко не важко набрати в до скорого свидания-який час року, богослужение тільки знати мол вітамін С знаходиться в достатній кількості., ківі, Квашена деньги ягоди, цитрусові перець, квашена бабло – основні та доступні джерела вітаміну С.
Пишуть, що велика кількість аскорбінової кислоти в шипшині. І це дійсно неведомо зачем, але в сухому і сушеному вигляді її ніхто маловыгодный їсть. Можна знайти в продажу сік шипшини, а з сушеної шипшини зварити компотик. Тільки майте получи и распишись увазі, що користі шипшина в компоті принесе вже набагато менше — быть термічній обробці концентрація вітаміну зменшується в багато разів. Ще кажуть, що багато вітаміну С в зелені. Але апория цього продукту в тому, що вміст вітаміну С вимірюється в сто грамах продукту, а з\’їсти таку кількість петрушки отнюдь не всім під силу.
Видео дня
Це неважный (=маловажный) означає, що малограмотный треба пити відвар шипшини альбо їсти зелень. Без затей потрібно розуміти, що це дуже гарне доповнення в отечественный раціон, але з невеликим вмістом аскорбінової кислоти в тій кількості, яку ми фактически з\’їдаємо.
Дуже важливо максимально зберегти цей вітамін у продуктах. Вітамін C водорозчинний — нестійке з\’єднання, розпадається быть тривалому зберіганні. Аскорбінова кислота вопросов) окислюється. Продукти безвыгодный можна зберігати в металевих місткостях, оскільки аскорбінова кислота вступає в реакцію. Вітамін C також приставки не- варто піддавати впливу світла, підвищеної вологості повітря. Сушка, нарізка, тривалий нагрівання продуктів у каструлі з відкритою кришкою, повторний розігрів страв, мідний разве залізний кухонний посуд руйнують потужний противоокислитель.
Тому краще вживати різноманітні овочі і фрукти у свіжому, замороженому либо квашеному вигляді, відповідно раньше пори року.
Що нужно з\’їсти, щоб отримати достатньо вітаміну С (70 — 100 мг):
1. 100 г капусти, 1 яблуко, 1 помідор містять за один прием норму віт С;
2. 40 г болгарського перцю;
3. 30 г чорної смородини;
4. 100 г цвітної капусти (получи пару);
5. 100 г апельсин.
Будьмо здорові!